Biografie

2019 – 2022 Janosch COOKERY
Culinaire & creatieve processen, nieuwe en bestaande bijzondere contacten en samenwerkingen voor nu en in de toekomst.

Passie Ontwikkelen van gerechten & fermentatieprocessen. Deze serveer ik tijdens een private dining met een bijpassend glas wijn op locaties in het hele land.

Sinds de verhuizing naar Breukelen was ik op zoek naar een geschikte groenteteler in de buurt. Een Boerderij ‘Het Hof van Gunterstein’ aan de overkant van de Vecht bij Gunterstein was de precies wat ik zocht.

*Het Hof van Gunterstein is een biologisch melkveebedrijf dat sinds 2020 ook eigen groenten kruiden en eetbare bloemen verbouwen. Nicole en Max werken er met vrijwilligers met veel passie en toewijding. Inmiddels mag ik zelf het land op om te plukken en oogsten om mijn gerechten te voorzien versheid en kleur. Zelfs in het zaaiplan voor 2021 werd ik betrokken en ga zeker mijn laarzen aandoen om op het land de eerst stekjes in de grond te zetten.

Chefkok Janosch von Donop, geboren in Warendorf, Duitsland.

Ik verhuisde in 1999 van Duitsland naar het oosten van Nederland, waar ik binnen drie jaar een taalcursus en koksopleiding heb afgerond. 

Via Utrecht, ik werkte toen o.a. bij de Nederlanden in Vreeland a/d Vecht, ging ik in 2006 verder richting Amsterdam. Hier ontdekte ik restaurant kwekerij De Kas in Park Frankendeal in Oost. Groente uit eigen teelt, duurzaamheid en respect voor de natuur waren hier the keys to success. Met veel passie heb ik hier tot 2009 gewerkt als souschef.

In 2010 werd ik vader van mijn eerste zoon Julian en in 2014 volgde Pepijn.
Met mijn gezin ga ik de natuur in op paddenstoelen & kruiden ontdekkingstocht. Producten die ik graag in gerechten verwerk.

De laatste mooie plek, voordat ik zelfstandig werd, was restaurant As in het Beatrixpark in Zuid. 

Seizoengebonden groenten en no waste prikkelen mijn culinaire-creatieve geest en verdiepen mijn kookstijl. Koken op open vuur, roken, pekelen, fermenteren, zelf worst en ham maken, eigen bijen, een grote moestuin en nauwe samenwerking met kleine boeren uit de omgeving.